Salon Du Chocolat Quill City Mall


Lepas Quill City Mall ni start bukak, kitorang memang selalu jalan dalam tu padahal banyak kedai tak bukak pun lagi. Hahaha, cuci-cuci mata kedai mana yang boleh cuba nanti macam takde keje. Then, nampak lah satu kedai coklat ni. To be honest kitorang memang tak pernah makan Dip n Dip. Teringin tapi entah, tak pegi pulak cuba.

Bila survey-survey and google, ada yang cakap Salon Du ni lebih sedap dari Dip n Dip and range harga murah sikit.

So, apa lagi kitorang cubalah untuk kali pertama yang membawa ke percubaan kedua ketiga dan tak tahu berapa lagi. Hahaha. Sedap koooot!!

Tips untuk yang cepat kenyang macam kitorang, its better order satu je dulu. Air pulak, mineral sudah. Rasa macam berat sangat je coklat dengan milk shake ke ape tah. And sebelum tu takde makan berat. Heee, tapi kalau perut korang banyak space, boleh sumbat macam-macam..Ikut suke hati koranglah hahahahaha.

First time kitorang order bubble rice n brownies, kebetulan baru pas makan berat..Jenuh nak habiskan, nasiblah boleh tapau bawak balik. Kikikiki.



Jom layan koleksi gambar di Salon Du Chocolat. Tapi ade yang tak sempat edit. Malas pulak. :P




Pancake


Pancake and pizza waffle (half). Waffle tu satu dark chocolate and satu lagi milk chocolate. Yummm!! Cinnamon bun tu FOC.


 Pizza waffle lagi, kali ni tapau. Hihi.

Rice Crispies


Plate yang ada sekali dengan ice cream tu, brownies! Tapi manis sangat pulak bila digabungkan.

Pizza waffle lagi, last pieces. Kikikiki.


Favourite kitorang kat Salon Du ni, pizza waffle dia la, kitorang salu amik half je. Garing elok, makan dengan coklat tu memang kena sangat lah. :)


Tengah taip ni, teringat pulak. Nanti gaji la ajak suami pegi ngap lagi kat situ. Hihihi.


Daaaa~