WhatsApp Group punya cerita




Lama dah aku pendam benda ni. Hehehehe. Bukanlah satu masalah pun sebenarnya. Saje je. Buat masa sekarang aku ada lah join beberapa WhatsApp (wasep) group ni. Antaranya, group sekolah rendah dulu, group family belah ayah aku, belah suami aku, group kawan satu batch kerja dan lain-lain la. Kiranya banyak la jugak sampai kadang-kadang aku tak baca pun, aku just clear conversation manjang.

Aku ada la terdengar dalam Red.FM, tak ingat la bila tapi JJ dan Priya sembang pasal group wasep ni. Priya tanya soalan lebih kurang macam ni,

"Adakah kawan-kawan dalam group wasep akan terasa hati kalau ada sesiapa LEFT GROUP wasep?"

JJ kate,

"Buat ape nak terasa hati, kalau kita takde join pun conversation group tu, tak de makna kita ada dalam tu so baik kita LEFT je"

*ape teruk bebenor aku translate English to BM ni. Wakakakakaka.

Priya kate

"Tak boleh, nanti kawan kate kita tak sporting. Baik MUTE je"

JJ kate lagi,

"MUTE sama macam kita takde dalam group tu, baik LEFT je"

Priya kate,

"Mane tahu kalau ade info yang perlu kita tahu. Tambah-tambah kalau group tu untuk kerja"


And macam -macam le lagi diorang bincagkan.

Aku pun ada masalah yang sama. Adalah satu 1 group aku langsung tak pernah join pun, so aku mute. Lepas seminggu mute lagi. Tapi kadang-kadang aku baca je ape yang diorang sembangkan. Dan aku tengok orang keluar masuk group tu rilek je.

Ada satu group lagi. Aku memang kadang-kadang join jugak, tapi orang dalam tu macam emo semacam. Sebelum ni adalah orang left. Tetiba ada orang tanya "sape left tu?" Pastu masing-masing tanya dan kalut semacam and then tahu la sape yang left.

Salah seorang pun private wasep dia. Dia jawab, "aku tak dan nak baca weh. sibuk kerja pastu duk bunyi manjang tepun aku, aku left la" Kawan tu cite la kot dalam group kalut sebab dia left. Dia pun kata "dah add la aku balik kalau ramai yang terasa, hahahahaha"

Euwwww, please lah. Aku rasa semua dah besar panjang kot. Macam budak-budak. Biarlah dia nak left ke hape. Bukan masalah kita pun.Dah memang dia takkan baca pun apa yang korang sembangkan. Iye dak???