Hai

Lama sungguh aku tak berblog. Aku tak terlintas nak download app Blogger sebenarnya. Hahahaha.

Alhamdulillah sedar tak sedar 4 bulan kami melayari bahtera perkahwinan. Detz macam biasa, bila aku cakap 4 bulan dia kata;

"Hah, 4 bulan?"

"Haaa, mesti wak ingat baru sehari kita kahwin kan? Hehehehe"

"Huh!!"

Aku ni, sebelum kahwin dan lepas kahwin tetap sama. Panggilan pada Det selalu berubah. Latest aku panggil DD. Ala ala macam Daddy la kan. Tapi satu yang aku suka, aku panggil ape pun (panggilan yang baik) semua Detz menyahut.

Aku dan Detz memang masing-masing jenis pelawak so hari-hari lah gelak. Ada time aku merajuk ke hape aku pandang sebelah lain, Detz akan terkam aku dan aku pun gelak tak pasal-pasal. Aku pun tak faham. T__T

Tuje la untuk masa ni. Btw, sebelum orang tanya aku just nak cakap baby takde lagi. Serabai jugaklah bila orang asyik tanya. Aku bagi sepam dua atas muka baru tahu. Tapi mama cakap normallah orang baru kahwin. Tu kategori soalan wajib.

                          


Muah!

Satu permulaan selepas tujuh tahun



Terima kasih tidak terhingga untuk mama dan papa yang sangat banyak membantu dalam menjayakan majlis kami. 

Terima kasih suami. Syurga aye dalam tangan wak sekarang. 

11 Ogos 2013



:)




Tudia aih..





Daisypath Wedding tickers


Yang belum setel :

  1. DIY bilik tidur
  2. Kasut dan stokin
  3. Last fitting baju sanding
  4. Lukis plan susunan
  5. Errr, tak ingat dah..Huhu

Penatnya berlakon

Aku tipu je. Aku buat-buat je gelak dan suka. Dalam hati aku ni, menangis sampai sakit dada menahan. Detz selalu sakit akhir-akhir ni. Sakit kat bahagian lutut yang tak pasti sebab ape. Semalam sakit siku pulak. Jari bengkak tak pasal-pasal. Semua yang berkaitan dengan tulang.

Aku sedih tengok dia jalan macam tu. Nak pakai stokin pun payah. Aku nak je nangis depan dia cakap aku kesian tengok dia macam tu tapi tak boleh. Kang dia cakap, nape sedih-sedih dok pasal. Dua hari lepas dia call cakap lutut dia macam kena mamah/kunyah macam tu. Sakit sampai kena papah time nak berjalan.

Dugaan semua ni. Aku harap lepas ni Detz sihat balik. Letih tau, selalu kalau aku buat lawak bodoh dia gelak la jugak, ni macam tak de perasaan sangat. Sungguh tak best. :'( Hari-hari cakap sakit, siap cakap entah-entah orang voodoo kan dia.. Hesh..Tak mungkinlah, wallahua'llam.

Tak tau dah nak cakap ape..


Tidaklah aku pasti

Hasilnya sangat menghampakan. Aku tidak berjaya beli apa-apa hadiah untuk Detz. Dia pun demand lebih tahun ni. Nak spek la pulak. Entah ape yang best dengan spek tu, aku pun tak faham. Aku lagi runsing memikirkan masalah aku ni. Rambut aku ni kategori orang cakap tak habis la. Tapi sejak akhir-akhir ni, aku perasan yang rambut aku banyak sangat gugur. Masa sikat rambut waktu pagi selalunya. Rambut ni, time macam ni la dia nak buat masalah. Jerawat aku dah malas nak fikir, aku nak biar je dia. Hang nak tumbuh ka nak surut ka, takpalah..Aku layankan je.

Bercakap pasal bulan puasa ni. Aku banyaklah mengharapkan Detz belikan untuk aku. Sebabnya aku mengajar sesi petang, so balik sekolah dalam pukul 5.30 petang. Kalau jalan tak berapa jem, bolehlah aku sampai rumah sebelum pukul 6. Kalau dia buat jem sikit-sikit, dalam 6.10 petang sampai rumah. Seriously, aku tengah berusaha keras untuk manage balik perasaan aku terhadap kemalasan dan kestressan aku berada di salah satu institusi yang memerlukan aku bekerja 6 hari seminggu 2 kali sebulan. Bulan lepas boleh kata setiap minggu ada aktiviti. Aku harap Detz tidaklah terasa hati dengan aku even aku kadang ada cakap lebih kurang dengan dia kala aku rasa emosi aku tak stabil.

Persiapan untuk wedding, alhamdulillah aku dah re-confirm dengan semua yang terlibat dalam wedding aku. Ingatkan balik yang aku dah booking dengan diorang. Sejak dua menjak ni aku asyik berdebar. Ye lah, aku bukan impikan satu perkhawinan yang gah di mata orang, yang aku nak..Jemputan berpuas hati, makanan cukup, tiada umpat cela (jenis suka gossip pasal tuan rumah) dan yang penting diredhai. Aku sangatlah berterima kasih pada mama yang banyak berusaha sedaya upaya nak menjayakan majlis pertama dalam keluarga kami. Untuk wedding, semua aku dan mama yang uruskan. Bukan hak aku dan mama nak suruh orang setelkan urusan kami. Mujurlah ada jiran yang sudi tawarkan diri nak tolong mama saat aku jauh dari dia.

Bila brenti meniap dan buka tab lain, rasa malas dah nak sambung, maybe next time.. Daa...

Esok 20.07.2013

Alamak, macam mana boleh terlepas pandang ni eh. Esok dah birthday Detz. Sengaja pulak tu bagitahu aku semalam yang dua hari lagi birthday dia. Hahaha. Dasat ini budak, nak request hadiah letew. Btw, macam tahun-tahun sebelum ni, aku memang selalu ada masalah dalam nak membeli hadiah untuk Detz. Hihi.

Cumanya, tengoklah nanti. Tak sure lagi nak bagi apa. Kalau tanya dia, dia mesti cakap spek. Asyik-asyik spek. Dah banyak sangat spek dia. Kalau ditanya, dia akan cakap "Awak tak tahu, nanti 10 tahun lagi kalau jual market tinggi blablablabla..."

Okaylah, aku mengantuk pulak. Sejak akhir-akhir ni tidur asyik tak berapa lena je di malam hari. Setiap sejam akan tersedar. Penat  betul.

Jerebu

Hari ni cuti sebabnya jerebu dilaporkan semakin teruk. Kat rumah ni pun, macam orang bakar sampah je. Asap memanjang. Disebabkan hari ni cuti dan Detz berkursus di Port Dickson empat hari, maka sepanjang hari aku habiskan dengan tengok TV dan makan.

Tu je la kot untuk masa ni.

Dream big and dare to fail.


Ya, pipi aku dan badan aku memang dah tak boleh nak diselamatkan lagi. Bencilah cenggini. Aku rasa motivasi aku nak kurus ni sangat rendah. Maybe sebab kadar metabolisma tak sepadan dengan jumlah makanan yang aku ambik lalu dia transfer lemak ke peha. Kalau dari belakang aku rasa macam lelaki aku punya struktur badan. HAHAHAHA.

Btw, aku dah pindah KL. Walau pada dasarnya aku dalam dua tapi aku dah cakap, setiap minggu aku akan balik kalau takde hal kat sekolah. Minggu ni tak dapat nak balik sebab hari ni hari tandatangan buku rekod.

Aku kembali bekerja di rangkaian yang sama macam di Terengganu. Bezanya, pengurusan yang lain dan gerak kerja pun lain. Memang sibuk gila. Tak pernah habis kerja, dah siap key in markah online, kena isi form, kena buat laporan. Semua benda ada fail dan buku. Aku kadang-kadang suka jugak dengan kesibukan ni. Bukan apa, kurang sikit masa nak fikir benda lain.

Cuma minggu pertama aku kat sini, aku berperang dengan perasaan sendiri. Nak berhenti kerja la la tu jugak. Jadi, untuk kurangkan sikit rasa tak sedap tu aku akan bercakap dengan mama setiap hari. Aku bukan boleh taip banyak-banyak pasal mama, sensitif dowh (ada sorang murid aku salu sebut dowh, hehe).


Cite benda lain pulak, hari tu aku godek handphone Detz, aku ni bukan ape HAHAHA okay la I ngaku la I salu stalk U punya phone and FB huahuahua. Tapi kan, aku tak pernah tahu pun ada mendalah ni. Aku baca tu, terus sebak dowh. Ke aku pernah baca dulu???? Aku lupa? Entahlah sebab tarikh Detz save tu dah lama dah. Aku pun amiklah gambar, nak print screen handphone aku tak reti. Padahal handphone murah je pun.





Ada lagi nak cerita, tapi lain kalilah. Dah pukul 3.26 a.m. See you soon. :)

Berat mata memandang..

Masalah ni dah bermula lama. Mungkin aku ada sifat "eh,betul ke aku buat ni?" "rasa macam over je". Lalu, selepas aku taip status dan post di FB, aku delete. Aku rasa macam tak selamat. Sesungguhnya dunia pun satu tempat yang tak selamat dah. Keganasan di mana-mana, hura-hura, umat Islam ditindas, aku naik bulu roma memikirkan.

Kisahnya aku delete status FB yang aku rasa macam mengundang rasa tak puas hati dari aku sendiri. Aku rasa macam satu terapi, tak pun satu cara untuk aku luahkan perasaan yang terbuku dalam jiwa aku ni dengan taip-post-delete status aku tu.

Semalam aku ada tengok satu video yang sangat meruntun hati aku, luluh, takut, berdebar, marah semua ada. Aku hanya dapat paste je description dari page Syria Care

Seorang wanita sunni, dirogol dan dicampakkan ditengah jalan raya. Sementara beberapa tentera FSA cuba menyelamatkan wanita ini yang masih lagi bernyawa. Dalam usahanya menyelamatkan wanita ini, beberapa kali Beliau terjatuh semasa mengelakkan diri daripada ditembak sniper Assad bersama wanita yang hampir separuh bogel dan dipenuhi luka angkara dipukul. Akhirnya, Beliau ditembak dan syahid (biiznillah).

Selepas 10 jam terbaring di jalanan, akhirnya wanita ini turut syahid (biiznillah)

Persoalan yang nyata:

Adakah sesiapa akan menulis berita yang terlalu dahsyat ini di blog-blog seperti ramai yang telah menulis tentang Abu Sakkar, seorang tentera FSA yang telah menggigit sedikit jantung tentera syiah assad yang telah pun mati??!

Atau jenayah ini akan dilupakan dan tenggelam seperti jenayah-jenayah yang lain?



Sampai macam tu sekali. Sedih. Aku rasa apa yang aku hadapi sekarang ni pun dasyat dah, tapi mereka kat sana, 1000 kali lebih dasyat dari aku kat sini..

حسبنا الله ونعم الوكيل . Aminn..

Pengalaman berharga

Aku tak tahu nak klasifikasikan masalah aku ni sebagai apa. Aku tak tahu jugak yang ini memang terjadi pada orang lain atau aku sahaja. Aku tahu, ada certain benda jadi dan berlalu dengan mudah, tapi ada satu bab aku rasa macam nak tumbuk semua orang yang bikin onar pada diri aku yang banyak mengalah dan cuba sedaya upaya nak memudahkan urusan mereka.

Aku tak bacalah kau ada duit banyak pun kalau budi bicara kau out gila. Kesian dowh. Ni masuk kali ketiga dan aku harap ini yang terakhir.

Terima Kasih

Kerana ;

  1. Masih di sini
  2. Belanja itu ini
  3. Faham masalah diri
  4. Tak garang hyperbola lagi
  5. Ketawa tak henti-henti
  6. Tak pernah cakap "I Love You" pun I angau kat You sampai la ni..




dot dot

Masa-masa ni, yang aku bayangkan dalam pale otak aku adalah lagu ni

"andai dapat, ku undurkan putaran dunia"

Sampai takat tu je. Tak lebih walau sepatah.

Tickers




Daisypath Anniversary tickers





Daisypath Anniversary tickers



Sangat takde kerja. Oh btw, entry sebelum ni I ada update sesuatu tapi I draft kan dia balik since I macam tak bersedia lagi. Nanti I publish balik. Gitew. Sekadar pesanan:

WEH! TAK KURUS PUN. CANE NI??!

Dup dap dup dap..

Rasa macam ada sesuatu yang kurang.

Aduhai.

Aku malas sikit nak menaip sekarang ni sebab tema aku memang malas. RPH tak hantar, key in KSSR tak buat lagi. Aku tak faham apa yang nak jadi dengan diri aku sekarang. Maafkan. HEHEHEHEHE.

Kelam

Aku menyampoh gila kat hang!

Beri Penjelasan.

Detz, kenapa perangai teruk sangat sekarang ni? Kenape suka merajuk tak tentu hala? Kenapa susah sangat nak contact? Aduhai.


Kalau ada peluang, saya nak belasah awak cukup-cukup. Kalaulah ada peluang itu.


Kawan sejak 2004

SMS

Aku hantar : 

Salam wes! Selamat hari lahir yang ke-126 untuk ang. Semoga ang senantiasa bahagia, awet muda dan kehidupan ang diberkati serta dirahmati Allah. Walaupun ang jauh di mata aicewah! Malas dah aku nak sambung. Happy sokmo la nohh..

Dia balas :

Huih..Ingat lagi ang no kat aku, ingatkan lupa dah. Terima kasih la weh. Ang bila lagi nak kawen? Jangan sampai aku yang sambaq ang nanti. Dah la aku ada 3 lagi kosong ni, hakhakhakhak..


HAHAHAHA. Jenis tak buleh blah dari dulu lagi.

Tak sikit.

Aku panjatkan setinggi-tinggi kesyukuran. Setelah dua tahun hidup dalam mendung kelabu, ribut petir segala, tahun 2013 ni aku tengok dan perhatikan, setakat ni Allah permudahkan beberapa jalan untuk kami sekeluarga. Walaupun bukan dari segi material, tapi dari segi keadaan, orang sekeliling dan beberapa hal lagi.

Cuma mungkin ada sesetengah hal, aku masih tidak mampu nak jernihkan. Maklumlah, kita nak deal dengan manusia ye dak.. Bukan benda yang takde perasaan. Taip masa mengantuk memang macam ni. Nanti aku taip lagi.

Terima kasih.

Penat


Penat sebenarnya nak kurus ni. Hmmmm.





Huahuahua.. Rasa nak makan semuaaaa baq angg~!!

Suka dan Duka


Kalau aku suka bila cerita pasal Detz, bermakna aku sedang sarat menyembunyikan masalah keluarga aku. Menyampah. Adik aku yang lepas SPM tak boleh ambil result dia sebab dia tak hantar buku teks. Masa kitorang pindah rumah, dia tak ambil cakna pasal buku-buku dia. Aku tak tau dah nak komen ape.

Emosi

Aku, bila bercakap pasal masa lalu, aku akan lebih-lebih dalam bercerita. Kemudian aku menyesal dan minta maaf balik kat Detz. Aku tahu dia berusaha, cuma mungkin belum masanya lagi. Aku suka dengar Detz cerita macam mana dia dapatkan nombor aku dulu.

Dalam kelas dia dulu, ada sorang kawan Detz satu sekolah dengan aku. Budak tu aku akui dari Form 4 suka aku since aku kan comel dan KURUS. Wahaha. Agak perasan di situ. Gurau sajo deh. Detz tak cerita masa tu sem berapa, yang Detz cerita dia tanya budak tu siapa aku dan budak tu cakap aku makwe dia. Selang beberapa lama, Detz tanya lagi apa hubungan budak tu dengan aku. Budak tu cakap, dah takde ape-ape yang bermaksud aku dan budak tu ke arah mufarokoh yakni tak contact sangat kata Detz. Dari situ, Detz cakap "meh la nombor dia". Budak tu bagi dan Detz cakap "dari situlah saya mengaturkan langkah dan kekal sampai sekarang. Hebakk tak saya?"

Aku pun gelak dengan nada separa gedik sebab suka la katakan. Lalu aku cakap "kenape awak suka saya ye, dulu tak kurus jugak pun. Besar dari awak" Detz menjawab "dulu awak kurus, masa awak pakai baju kurung koko tu nampak kurus je. Baju kurung hijau muda. Ce kalau bagi pakai sekarang, tetas benang saya rasa hehehehe"

Sungguh tidak bertamadun sinisnya. Nampaknya, aku kena kurus. Walaupun gelap pandangan maya ni. Aduhai. Detz ni selalu takde perasaan dan pemalas bab bercerita. Hari ni rajin la pulak. Mari angin celah mana tak tau..

Daa.

Aku kena taip kat sini sebagai rujukan.


Detz nak berat aku  45 kg sebelum kahwin. HAHAHA. Sangat dramatis okeh. Berat aku sangat sadis sekarang. Wuwuwuwuwuwwwuuu..

Rangka kerja bermula..



perlu bermula dan pasti akan bermula.. Will update soon. Itu pun kalau ahkak hengattt.. Ahak ahak ahakkk...

Car Boot Sale

First time aku join mendalah ni. Sebab ada tempat kosong kes orang tak datang. Aku celah masuklah lepas orang sebelah kate "masuklah, takpe" Hehehe. Aku sebenarnya boleh dikira pembeli tegar kat sana tapi lama dah tak pegi lepas hujung tahun lepas asyik hujan + Detz dah tak join sebab dah kerja.

TAPI, LUPA AMIK GAMBAR!!

Ngee. Aku jual preloved items aku jelah. Kecil-kecilan. Hehe. Tu je, saje nak catat kat sini.

Nak aku tepet gambar dari blog orang lain. Hehehe..


credit to : 


Kalau kira kena bayar yurang bulanan, tapi sebab tadi aku tumpang je. Dia pun tak mai kutip duit kat aku. Hehehe. Seronok, tapi tapi tapi aku lupa bawak plastik. Malu gila aku. Aku syak mesti ada suara halus mengata kat aku nak save cost. Sorry. Daah, itu sahaja..

...



tido dulu, esok-esok aku cerita..

Mimpi.


Selalunya mimpi aku relate dengan apa yang aku buat, dengar atau lihat sebelum tidur. Nak dijadikan cerita, sebelum tidur, layan lagu-lagu dalam Youtube. Aku dengar Amalia Alias, Katy Perry, Fynn Jamal dan lain-lain.

Entahnya, dalam banyak-banyak lagu yang aku dengar. Akak Fynn Jamal jugak yang terpilih masuk mimpi aku. Hahahaha. Terpilih macam masuk carta la pulak. Kesnya, aku dok layan lagu Over. Walaupun tak masuk akal, at least dalam mimpi tu aku berupaya la sampai ke Kazakhstan. Kitorang pergi mendaki gunung yang masih bersalji tanpa membawa Juna bersama. Dalam mimpi tu macam aku ni anak beranak diorang pulak. Masa nak naik gunung tu, krem kaki bila turun Bro Tri ajak gelongsor je. Pastu, Akak Fynn Jamal merajuk sebab dah lama tinggal Juna. So kitorang balik. Lalu aku dan Akak Fynn masuk dapur sebab nak masak.

Untuk orang yang jarang nak masuk dapur, mimpi masuk dapur adalah sangat rare dan paling epic bagi aku. Lepas masuk dapur aku dah tak ingat scene dia apa. Pagi tadi aku ingat je. Ni tak ingat dah. Langsung Detz tak masuk mimpi aku semalam. Dahlah aku merajuk dengan dia. Bukan ape, banyak bebenor alasannya.

Sekian, Wassalam.

Celcom Broadband

Setelah hampir tiga tahun aku setia kat hang, hang buat taik kat aku awal tahun baru ni noo. Tak pasai-pasai aku kena bayaq RM68 untuk 4gb. Selama ni aku duk bayaq RM68 untuk 5gb hang tau. Aku call centre hang cakap Owner yang tukar quota, aku suh Owner sendiri call, hang cakap memang asai-asai dah 4gb. Aku tanya kat booth Celcom, cakap lagu tu jugak. Habeh, aku yang bertuah dapat 5gb untuk RM68?? Aku nak suh bakal laki aku tu terminate hang dan aku nak ambil MAXIS BROADBAND yang RM68 tapi 8gb tu.

Tunggu hang hujung bulan ni. Puiii!!! PUUUUUUUUUUUIIIIIIIIIIIIIIII!!!


*update: gila typo sebab taip dalam keadaan marah*

Kawan Maya Tersayang

Aku kenal dia sekitar 2009 atau 2010 tak silap aku. Biasalah di usia yang semakin lanjut aku cepat lupa. Aku tahu tentang dia seratus peratus melalui blog. Seorang insan yang aku tak pernah bertentang mata. Semuanya bermula melalui blog kemudian Formspring, email, sms dan sekarang WhatsApp.

Aku dan dia berkongsi satu ruang rasa menghadapi masalah. Mempunyai masalah dan dalam masa yang sama perlu mengharungi hidup bukanlah satu jalan yang mudah. Tapi aku tengok dia cuba sedaya upaya untuk hadapi semua tu. Seriously. Aku pernah menangis sedu sedan baca email dia kala memberi nasihat. Aku juga pernah sebak dan sesak dalam dada tahan sendu kala baca butir-butir dalam tulisan dia. Dia, bagi aku cukup istimewa.

Hingga kadang-kadang timbul rasa rindu bila dah terlalu lama tidak berhubung. Aku rasa macam gila bayang pun ada walaupun hingga kini aku tak pernah sekali pun bertentangan mata dengan dia. Untuk perempuan yang hanya ada kawan tak cukup sebelah tangan macam aku, aku kira kehadiran dia sangat bermakna bagi aku.

Otai dalam make up, skin care, Google bergerak dan cantik gilaaaaaaaaaa. Aku dah tak de ayat dah nak describe dia weh.



I miss you, Aina. :)

Sejak akhir-akhir ini


Detz asyik mudah terasa hati. Menyampah aku.

Pening..


Ada satu hal, yang kalau aku cakap dengan Detz akan mengundang pergaduhan. Tapi esoknya aku akan buat tak tahu call je dia. Tapi, minggu ni aku jarang cakap-cakap dengan dia sebab dia dah pasang Astro kan kat umah dia. Kemaruk dapat tengok tv la kot sebab dah berbulan tak boleh nak tengok fevret channel kes takde tv. Nampak sangat dia call aku sebab dia bosan. Huahuahua. Tapi aku tak kisah sangat sebabnya.. Sebabnya rahsia. Wiwiwiwiwiwi..

1st time

Aku memang takde perasaan sangat nak jaga binatang ni. Tapi ni kali kedua arnab yang Oya namakan Bayu dan Luna ni beranak. Kali pertama hari tu semua mati. Kali kedua ni, sebab si Luna tak pandai nak susukan, aku dan mama yang sibuk-sibuk tolong kangkangkan si Luna dan susukan 5 ekor anak dia. Geram tau sebab comel sangat. Hehehehe..

Rumah dan mesin basuh.


Kalau ikut hormon gatal semulajadi aku bila cakap pasal Detz, aku akan terlebih excited bila bercakap pasal masa depan. Ye la kan, 7 tahun bukan 2 tahun bukan 4 tahun tapi 7 tahun. Tapi kalau orang lain yang sepuluh tahun tu, aku tabik spring la kan sebab aku yang 7 tahun ni bila aku fikir kalau ada anak mungkin anak aku dah masuk umur lebih kurang 5 tahun, kalau jenis subur maybe masuk darjah satu la kot wkwkwkwkwk..

Bulan ni Detz dah masuk rumah sewa persendirian. Maksudnya, beliau tidak lagi menyewa bilik. Dan masa aku jumpa beliau minggu lepas beliau cakap beliau dah beli mesin basuh. Aku mula masuk bab angan-angan walaupun semua tu belum jadi hak milik aku yang agak pe-ma-las ini. Walaupun beliau senyap dan kalau aku bergurau beliau macam tak layan pastu pulak nampak dia macam tak hirau orang je, tapi bab pengurusan wang Detz memang terbaik. Kadang-kadang plan kemain gempak, tapi duit tarak hohoho.

Okay tu je la aku nak cerita. Dah berbaik kamm, so ade r cite.. Ngeh3..


24 hari



Ye la tu, setelah 24 hari aku jugak yang mengalah sebabnya tak tahan den menanggung kerinduan. Masa aku call elok je cakap, eeee egonya dirimu, nak call pun jadi malas. Ni mesti kes bosan dah asyik mengalah ni huahuahua. Done-done lepas tu sms tanya "mari ganu x?" Tak tahu pulak aku dia amik cuti sampai seminggu. Dan aku sendiri pun last jumpa dia 14 Disember lepas. Hesh. Aku tanya bila, dia buleh cakap tak tahu. Saje letew. Aku rasa dalam nak masuk 7 tahun aku kenal dia, ni la yang paling lama kitorang tak contact. Benci betul bila aku kena mengalah. Kalau jadi laki aku, nak merajuk-merajuk macam ni aku tak kasi keluar bilik. HAHAHAHA.


p/s : Masa dia hantar sms, aku rasa macam dia baru nak ngorat aku. Gewdiwk shangat tewww..

Beres

Cepat dan pantas. Itulah ibaratnya. Kereta aku yang calar yang aku tak amik gambar sebelum dia disembur (pffftttttt) telah selamat menjadi baru ibarat tiada cela. Walaupun kelihatan berbeda dengan body aku tak kisah sangat sebabnya 20% je lain. Aku ingat nanti ada duit (kalau ada duit lebih) aku nak polish satu kereta. Tapi, aku kena fikir bulan depan mana nak cekau duit nak bayar insuran dan roadtax. Uuuuuooooohhh...




*Darlingku jangan kau persoalkan siapa di hatiku, terukir di roadtax tak mungkin pudar kasihku padamu*
Versi Aizun Umpan.


Tulang hitam beliau.

Ye, semalam untuk kali pertama aku izinkan adik aku bawak kereta kesayangan aku setelah lama sangat dia teringin nak bawak. Amiklah ole-ole yang dia kasi yang aku hanya tahu keesokan harinya.

Disogoknya RM2 kepada Oya untuk tutup mulut. Tutup mulut bukan boleh kasi kurang calar yang banyak itu. Bukan setakat calar tapi nampak tulang hitam beliau. Oh bumper depan. Ohhhh... Pergi kedai sembur kereta, cina tu cakap "Ini kaler kita tadak. Pergi itu Perodua terus. Dia mesti ada" Amik lagikan warna susah nak dapat ni. Oh, kalau mahu kena sembur semua satu bumper RM300. Ohhh, duit. Dah lah sejak dua bulan ni aku catu segala jenis mak nenek barang kegemaran. Sebab nak simpan duit dan sebab nak bayar roadtax bulan depan. OHHHHHH~~

Oh adik.. Rasa nak sepak terajang je moto baru kau tu.

Hari ni hari jumaat u'olls


Aku masih gundah-gulana. Musim hujan sudah beransur pergi tapi aku tidak rasa hendak berjogging. Apakah yang sedang mengganggu dalam hatiku. Ahh, sungguh susah untuk aku terangkan. Sesusah nak tekan huruf S kat keyboard ni. Laptop pun dah mula tunjuk protes sebab dari 2008 lagi aku guna. Masih ber Window Vista u'olls. Rasa sangat tak up-to-date. Microsoft pun kira mujur la 2007. Kalau 2003, haru jugak.

Macam mana ni, tak rasa apa-apa. Makan pun kurang, walaupun pagi tadi bedal roti Paratha cicah susu sebiji. Semalam makan dua mangkuk Laici-Kang. Rasa nak demam. Tekak pun perit ni haa.. Oh...

Sebab aku frust gila, so aku update dua kali hari ni.












WIRA

Dulu masa zaman aku baru kenal internet, aku suka masuk dalam satu forum ni. Forum satu group nasyid. Masa tu, aku single and always available kata orang putih. Aku ada kenal satu mamat ni nama dia Wira, tapi nama je la Wira namun beliau menjadi mangsa buli kat sekolah menengah tu. Badan besar, kulit gelap. Seingat aku dia tinggal kat Pahang. Masa tu aku tak terbayang rupa dia macam mana, tapi petang ni bila dibayangkan, rasa nak amik pemadam untuk sapu pulak. Huahuahua..

Duk saje-saje petang hari ni, aku tiba-tiba teringat kat dia. Mungkin dia dah selamat kahwin sekarang since dia tua beberapa tahun dengan aku. Mungkin dia dah jadi usahawan yang berjaya kat Malaysia. Mungkin dia  sebenarnya adalah Datuk Wira Ali Rustam. Errrrrrr...

Terhalang #2

Pelik, buka blog laju kemain. Buka FB asyik no network. Ape daaa.

Mood : Resah ku gelisah, hati berdebar tak menentu.

Meroyan

Aku tak dapat nak tahan nafsu aku. Nafsu untuk contact Detz tapi setakat aku menaip ni, aku masih lagi tak ambik phone dan tekan dial. Aku rasa ni yang paling lama sejak kitorang ahem, ada satu ikatan yang membawa ke satu ikatan yang sah. Dan punyalah kan tak contact lama sampai mak aku pun naik risau. Boleh dia cakap "masing-masing nak jadi bisu dan pekak dah ke?" Tapi. Tapi. Errr entahlah.

Beberapa minggu lepas aku asyik highlight yang aku kalau ketawa, dengan dia je la aku rasa ketawa paling ikhlas. Sampai dia cakap "luga saye dengo ayat tu". 

Fine, aku rindu Detz. Huuu. Walau dia annoying gila bila bercakap siap kadang-kadang panggil aku ikut suka dia je, tapi aku tetap suka. Sampai aku macam tak sedar dah 7 tahun kitorang berkawan.

Okay lah, daripada aku terus meroyan kat sini ada baiknya aku pegi mandi. Bukan ape, selalunya aku tak sempat nak fikir sebab aku sibuk. Petang ni, macam takde keje sangat kan so aku akan fikir Detz je la.

Terhalang

Aku ada taip satu entry tengah hari tadi. Punyalah rancak aku mengumpat si Detz gara-gara kitorang tak contact sekarang kan. Tapi bila time nak publish, tetiba Broadband ni ter' disconnected bak ang, tak leh nak connect. Pastu aku tak leh save tapi aku boleh je copy-paste simpan kat mana-mana cuma aku tak nak. Aku anggap pengumpatan aku terhadap Detz dah lepas dan sepatutnya tidak di'publish.

=P

18/01/2013





BORING !!

Serabut.

Tak suka sangat dengan keadaan sekarang. Lebih tepat sekali, aku jarang nak enjoy apa yang aku buat sekarang ni. Entah di mana silapnya. Aku sedih, aku serabut, aku bosan dan segala-galanya yang -ve.

Jadi,
bila aku dengar lagu sedih, dengan tak semena aku akan bawak diri aku masuk dalam lagu tu.


Tingkat 3

Nampak sangat stamina aku tak kuat, mengah weh kena duduk kat bilik mesyuarat di tingkat 3 buat sementara waktu sebab nak renovate bilik guru. Kadang-kadang kelas di tingkat 1 lepas tu kelas kat tingkat 3 pulak. Oh-

Adalah dalam sebulan lebih jugak macam ni. Hmm. Penat.

Penat.

Laser

Aney : Ingat nak gi cuci rambut la.

Abub : Cuci kat mana?

Aney : La, cuci kat saloon la.

Abub : Kenape? Dah tak pandai cuci rambut sendiri dah sekarang?

Aney : T_______________T


Dah mula dah.


Sesi persekolahan sesi 2013. Tahun ni aku tidak lagi menjadi guru kelas sebab aku secara rasminya telah dilantik menjadi S/U Ko-Kurikulum. Nampak sangat nak suruh aku kurus. HAHA.

Tadi kawan aku dengar aku bersembang dengan Detz. Detz ni la hegeh sangat tau nak beli botol air pun call aku. Nak BPA FREE macam yang aku suruh. Pastu buat confuse pulak nak yang mana last-last tak beli jugak.

"HAHAHAHA, amboiiii nak beli botol air je pun"

Gelak kawan aku. Detz ni kalau bab barang-barang memang dia suruh aku buat keputusan. Ace kalau aku tolong buat keputusan tentang Bundle, Ebay, Mudah.my, sugar cane, sila jangan harap dia akan dengar keputusan aku. Hatta, masa tengah drive duk toleh kiri kanan takut terlepas kedai bundle. Herrr.

Btw, sejak akhir-akhir ni asyik cerita pasal Detz je kan. Nak buat macam mana, tak de cerita lain. Hehe.

Omey syangat..