Mereka Baru Bercinta Kah??


Dia1: Assalamualaikum..

Dia2: Waalaikumussalam..

Dia1: Sihat?? Dah sarapan ke belum? Kalau belum kita keluar makan sat lagi..

Dia2: Sihat.. Belum..

Dia1: Macam mana kerja?? Okay tak??

Dia2: Okay jek..

Bla..bla.. bla..

Aku dah tak dengar. Perbualan luodspeaker by phone nih aku dengar masa aku berada di PSG (Pusat Sumber Guru). Ini perbualan Guru Besar aku dengan bini dia yang jadik Guru Besar kat Tadika yang agak tidak jauh dari sekolah aku.

Aku rasa mereka dah berpuluh-puluh tahun berkahwin as my GB dah old skool hekheks!! Bersembang bagai mereka tinggal berjauhan jek. Kan bezz macam tu kan?? Erm, my GB sebelah kakinya dah di potong gara-gara kencing manis. Dah pakai besi kaki palsu. Tapi aku tengok dia memang ligat bekerja. Macam-macam kerja yang dia bagi kat kitorang hikhiks!! Dia nampak berusaha.

Tu saje, aku jelezz jika mereka yang berkahwin beratus-ratus tahun tapi macam baru nak belajar bercinta..

p/s : Aku tak kawen lagi ok..

No comments: