Kenangan Hari Guru

Tetibe teringat akan sambutan Hari guru hari tuh. Banyak hadiah yang aku dapat. Sangat banyak la kot bagik aku nih. Aku tak pernah la post lagik mendalah nih kat blog. Kat Fs ade le jugak. Sangat suke.. I like..


Nih le hadiah-hadiah dari student ku. Seminggu lepas tuh baru ade mase nak bukak semua. Kalau budak-budak tanye dah bukak ke hadiah die?? Aku kate dah, tapi senanye aku tak ingat mane satu hadiah die sebab tak de name.


Dalam banyak-banyak hadiah, aku sangat terharu dan suke hadiah nih. Pemberian dari students aku. Aku guru kelas die. Banyak hukum-hukum feqh wanita dalam nih. Dalam setiap aspek. Haid, Haji dan bermacam-macam lagik..


tetibe ter'snap' gambo nih hua3!!!


thanks to parents Wan Muhammad Hafiz


Buku nih Kak Kin dapat. Lagik terharu kan. Najihah yang bagik. Ayat-ayat dalam buku nih sangat sempoi tapi amat terharu jike cikgu yang bace. Sangat... Credit to PTS..


nih inside




Sangat suke dapat mengajar di sekolah nih. Even ade terselit sedikit masalah, tapi kat mana-mana masalah tetap ade kan. Tak berape terase sangat pum masalah tuh. Yang penting, ikhlaskan diri dalam ape jua yang kite lakukan. Semoga Allah membalas ape yang kite berikan tu..

Puase-Puase Pun Nak Buat Hal Ke??!!!

Ni aku ade cerita nalla punya. Aku dah banyak tido dalam bus. Bayangkan dari kul 3 ptg naik bus, 10.30mlm baru sampai. So,dengan earphone tak bawak, nak dengar lagu tak leh. Baik aku tido dari duk tengok pakwe dan makwe kat sebelah duk berkepit. Hahahahaha....Tu pun includes bus tu brenti berbuke pose kat Tepoh. Mase berbuke aku order KueTiaw gogeng dan teh o ais limau. Sempat jugak berkenalan dengan sorang gurl yang sedang praktikal kat Kuantan.

Al-kisah.....Pas aku bertenet semalam, lebey kurang pukul 2 pagi++, aku mengelamun lam bilik. Duk kejap,aku bunyi pelik. "Kok Kek..Kok Kek" macam bunyi orang memanjat. Actually, mase dalam bus lagi aku duk terlintas, camne kalau aku balik nie ade orang masuk umah aku. Maklum la dah seminggu tinggal. Tapi aku buat tak tahu je sebab aku malas nak fikir campur mase tu asik nak tido je kejenye. Aku nie, jenis berdaulat sikit. Hahahahaha.. Bukan nak "Menyerlahkan Daya Penarik Diri Anda" okay. Kalau aku terlintas, memang nak jadi la tu. Ni pun aku duk terlintas serba sedikit tentang Detz,tapi tak bukak mulut je lagi sebab bukti takde. You better watch out Detz hik3.

Sambung balik, pas dengar tu aku intai la kat tingkap. For your information, bilik aku tingkat atas. 2 storey.. Aku tengok bendera Malaysia yang sedang berkibar bergoyang. Eh pelik..Kalau angin takkan kuat sangat.

Pehtu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku nampak kepala suspek, baju peach. Macam baju kemeja gitu la. Aku tunggu kepala die tinggi sikit. Dengan sekuat hati aku pun jerit

"Woi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Suspek berkenaan terkejut, cepat-cepat die cari batas untuk turun. Sekali lagi aku jerit "Astaghfirullahal azim!!!!!!!!"

Die pun terjun dengan kadar ketinggian separa maksima, dan membukak langkah seribu. Aku terus lemah lutut. Terus aku capai nsetan dan call Detz. Mase tu terfikir Detz jek,bio le dia jauh pun. Berape kali ntah aku call, Detz tak angkat. Aku sms jek. 5minit kemudian Detz call. Pukul 3 dah mase tu. Cakap-cakap ngan Detz. Aku takde la nangis pun. Cume lemah sikit lutut sebab terkejut kot. Aku sensorang semalam. Rase nak call semua orang nak gitau pasal suspek durjana tu. Tapi aku gitau roomate je aku pastu.

Dah la bulan pose, lampu terpasang lagi tu. Ade hati jugak nak panjat naik. Vodoh, Vengong, Vahlol dan sebagainye untuk kau wahai suspek.

Pagi nie,puan rumah datang selepas aku sms die sahur tadi. Aku jugak sms pa untuk gitau. Pa call.. Puan rumah datang dengan sorang pakcik yang datang ukur nak buat gril. Aku yang bagi cadangan lam sms tu. Datang terus pagi nie. Cadangan di terima dan ditutup..Hehehehehe...

Aku tak tido langsung pas kejadian tu, kul 7 tadi baru nak tido. Puan rumah lak call kate nak datang. Terbantut tido aku dan aku tak tido sampai sekarang.

Nota kakiku : Thanks 4 calling yunk!!

Trust Me, I'm A Doctor

nampak tak c baju biru itu??beliau sedang khusyuk mendongak tengok menu. kunun2 nak cube sumthin different yang kitorang tak penah ranggos. dop jadi stabuk keh3..


big mac untuk Detz, bign'tasty untuk doingz


humban satu jek. satu lagik aku tapau bawak balik,keh3!!


memang Detz selalu macam nie.




satu di hp mu, satu di hp ku...


kenape aku buat tajuk tu.. tu tulisan kat baju biru Detz. suke ngat ye.. "TRUST ME I'M A DOCTOR" kate2 yang selalu di ucapkan oleh doktor.. caye la kate die... senanye yang aku nak highlitekan...detz balik!!!!!!!!! tambah lagi satu minggu..4minggu!! sangat2 la mengharukan hati yang comel ini.. sangat2 gua cakap lu. kitorang berbual, tanye bertanye dan luah meluah. gi makan malam sedap-sedap kat Samsaba. ikan siakap 3rase, kailan, tomyam campur,dan air tembikai susu yang yummy!!! dan baru semalam aku tahu Detz masukkan duit yang bagi aku banyak untuk aku. tu pun hanye selepas aku sniri check. bukan dari mulut Detz. why...??? limaza??? huhu..touching tul..

Detz jarang mengiakan ape yang aku cakap. kalau aku tanye mesti jawab "ntah" "dop" sumtimes Detz jawab "tak tahu". ade satu part tengah syok gebang pasal minat meminati, aku pun gitau la..


"kalau ramai pun yang nak kat wak,wak nak kat aby je kan..?" sambil mengerling sejenak kepadenye.

Detz jawab.."erm..."

erm tande "ye" "correct" betui" huh hu... kalau ikut2 kebiasaan mesti trus Detz jawab "dop"..


tadi sebelum Detz balik, kitorang makan Mc'd..dan makan eskrem kegemaranku "mcflurry". dekat jek ngan umah aku. dah aku tak marking ag paper BI budak2. huh hu.. aku ade suh Detz mark Detz kate tak reti..(padahal malas) tahu sangat dah hua3!!!


Okay tuje...